20:30 CIENCIA-FICCIÓN PERFORMANCE

09.04 ΣΑΒΒΑΤΟ
20:30 CIENCIA-FICCIÓN PERFORMANCE Cristina Blanco
Ιδέα-performance: Cristina Blanco, Μουσική: Cristina Blanco, Rubén Ramos

Το Ciencia-Ficción είναι ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που βασίζεται σε επιστημονικές θεωρίες για το απείρως μεγάλο και το απείρως μικρό.

Επιθυμεί να είναι μία προσέγγιση της επιστήμης, μία έρευνα που έγινε από ένα όχι πολύ επιστημονικό μυαλό.      

Το Ciencia-Ficción ξεκινάει από τις αναρωτήσεις και τις αιώνιες ερωτήσεις: Ποιοι είμαστε; Πού πάμε; Τι είναι το σύμπαν; Είναι άπειρο; Πού είναι; Πού τελειώνει; Τι υπήρχε πριν το big-bang;
και από το προσωπικό μου ενδιαφέρον για όλο αυτό που έχει να κάνει με την επιστήμη, τη φαντασία και την επιστημονική φαντασία.

Όταν έγραψα για πρώτη φορά το πρότζεκτ, βρισκόμουν ανάμεσα σε διάφορες πιθανές διατυπώσεις και κατέληξα σ’ αυτήν για την αρχική του παρουσίαση:

έρευνα σε βίντεο
Ξεκίνησα την έρευνα σ’ αυτή τη μορφή, δημιουργώντας διάφορα βίντεο χρησιμοποιώντας το
macro της κάμερας, τραβώντας πολύ κλειστά πλάνα που περιορίζουν ή μεταμορφώνουν το χώρο και προκαλούν άλλες εικόνες στο μυαλό του θεατή. Θα ήθελα να συνεχίσω την έρευνα σ’ αυτή τη μορφή, αυτή φορά αφηγούμενη με εικόνες που συγκέντρωσα από ένα μικροσκόπιο με μεγέθυνση 300Χ ή 400Χ, το οποίο συνέδεσα στον υπολογιστή με usb και να περάσω από τη μικροσκοπική στην τηλεσκοπική κλίμακα, χρησιμοποιώντας ένα τηλεσκόπιο, επίσης συνδεδεμένο με τον υπολογιστή. Να χρησιμοποιήσω τις εικόνες που θα πάρω για να κάνω ένα βίντεο με χορογραφίες κυττάρων ή ατόμων ή άστρων.

This entry was posted in 08-10.04 βδομαδα 2η, 09.04 σαββατο, performance. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε