20:30 SPACES SPEAK, ARE YOU LISTENING?

02.04 ΣΑΒΒΑΤΟ
20:30 SPACES SPEAK, ARE YOU LISTENING?
LIVE ΑΚΟΥΣΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ 1 ΗΥ ΚΑΙ 4 ΗΧΕΙΑ
Γιώργος Στεφάνου

Ένας Πραγματικός ακουστικός χώρος :: Ανακλάσεις :: Πολλαπλοί Φανταστικοί ακουστικοί χώροι :: Αντήχηση :: Εσωτερικός εγγενής χώρος των ήχων :: Συντονισμοί :: Διακροτήματα :: Ηχοτοπία :: Ηχητικοί Κόκκοι :: Ενεργητική Ακρόαση :: Αλληλεπίδραση :: Συσχετισμός :: Σύγκλιση :: Διάχυση :: Αντίθεση

Ο τίτλος της συναυλίας αυτής προέρχεται από το ομώνυμο βιβλίο “Spaces speak, Are you listening?” των B. Blesser & L.R. Salter, το οποίο αναφέρεται στην ηχητική αρχιτεκτονική· στον τρόπο που οι ακουστικές ιδιότητες των χώρων και η ψυχο-ακουστική αντίληψη του ανθρώπου επηρεάζουν την κοινωνική του συμπεριφορά και την αντιληπτική του ικανότητα· καθώς επίσης, και στον τρόπο που αλληλεπιδρά ο εγγενής φανταστικός χώρος που προσφέρει κάθε ήχος σε σχέση με τον πραγματικό ακουστικό χώρο που αυτός προβάλλεται.

Όλοι οι ήχοι θα δημιουργούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω του προγραμματιστικού περιβάλλοντος MaxMSP από αλγόριθμους που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο συνθέτης. Οι ήχοι που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν συγκεκριμένα φασματικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά και θα μεταφέρονται σε 4 ηχεία όπου θα κινούνται ή θα παραμένουν σταθεροί μέσα στο χώρο ακρόασης.

This entry was posted in 01-03.04 βδομαδα 1η, 02.04 σαββατο, μουσικη. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε