11:00-14:00 “La memoria de los objetos” ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ με τον Xavi Bobés

10.04 ΚΥΡΙΑΚΗ
11:00-14:00 “La memoria de los objetos: το παιχνίδι, η ανάμνηση και η δημιουργία” ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ με τον Xavi Bobés

Ό,τι μας περικυκλώνει στην καθημερινή μας ζωή αντικατοπτρίζει τις αμφιβολίες, τους φόβους και τη χαρά μας… Και όλα αυτά τα αντικείμενα που μας περικυκλώνουν έχουν ένα σχήμα, ένα χρώμα, ένα βάρος, έναν όγκο… που μας απεικονίζει.

Θα διαλέξουμε να κινήσουμε διάφορα αντικείμενα που θα μας τοποθετήσουν σε ένα αρχικό πεδίο, άγνωστο και ανησυχητικό. Πρώτα θα αναρωτηθούμε τι αντικείμενα είναι αυτά που μας εμπνέουν, όπως επίσης ποια είναι αυτά που μας επηρεάζουν στην καθημερινότητά μας και τι θα θέλαμε να ερευνήσουμε. Ξεκινώντας από εκεί, θα δημιουργήσουμε μια σειρά από αυτοσχεδιασμούς και κανόνες για να εμβαθύνουμε στην εκφραστικότητα και στο ποιητικό περιεχόμενό τους.

Η πιο ασήμαντη κίνηση, το πιο μικρό αντικείμενο ή οτιδήποτε αποφεύγουμε είναι, σε πολλές περιπτώσεις, προειδοποιήσεις της ανθρώπινης φύσης και της συμπεριφοράς μας. Ό,τι μας περιβάλλει μας αντιπροσωπεύει και χρησιμοποιώντας το κινητικά, θα προκύψουν όντα και ποιητικές καταστάσεις που θα αποτελέσουν μεταφορές των συναισθημάτων και της πραγματικότητας που βιώνουμε.

Ο κόσμος των αντικειμένων αποκαλύπτει στους πολυάριθμους ερμηνευτές αινίγματα γι’ αυτό που τους περιβάλλει και για τον εαυτό τους. Αυτό το εργαστήριο δεν μπορεί να τα αποκαλύψει και να τα αποκωδικοποιήσει εντελώς, αλλά να παρουσιάσει τις δυνατότητές τους και να παίξει με τις πιθανότητες και τα σκηνικά παιχνίδια.

  • όσοι συμμετέχουν να ρθουν με άνετα ρούχα και
  • αν μπορούν να φέρουν μαζί τους διάφορα αντικείμενα, ό,τι αρέσει στον καθένα και νομίζει πως θα μπορούσε να παίξει με αυτό.

This entry was posted in 08-10.04 βδομαδα 2η, 10.04 κυριακη, σεμιναρια, θεατρο. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε